De leraar

testplaatje

Kies je leraar
De eerste keuze die je maakt bij aikido is meteen de belangrijkste: je leraar. Hij is van invloed op de manier waarop je aikido leert en beleeft. Hij kan je antwoorden geven op vragen, of hij zadelt je op met meer vragen. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk deze keuze is en door mij voor te stellen wil ik dit makkelijker maken.

Wie is de leraar?
Ik ben Eric Laschewski. In het dagelijks leven werk ik met veel plezier op een middelbare school. Meer dan tien jaar geleden ontstond mijn passie voor aikido. Mijn training begon in Amsterdam, maar mijn nieuwsgierigheid leidde mij al snel langs nationale en internationale meesters. Geen enkele van de leraren waarbij ik trainde, gaf mij de antwoorden die ik zocht. Daar kwam echter verandering in toen ik kennismaakte met het aikido van de Fransman Alain Peyrache. Zijn eenvoud en effici├źntie sprak mij aan en ik verliet mijn leraar in Amsterdam. Daarmee maakte ik mijn belangrijkste keuze: ik koos de leraar die bij mij paste en die mijn vragen kon beantwoorden.

En verder?
Ik leerde dat het belangrijk was om vragen te stellen en kritisch te zijn en een jaar na mijn ontmoeting met Alain Peyrache opende ik mijn eigen dojo in Amsterdam. Op deze manier ontwikkelde ik mijn eigen stijl van aikido, die ik nu doceer aan mijn leerlingen. De compromisloze en effic├źnte stijl van Alain zijn nog altijd zichtbaar in mijn eigen aikido.

Webdesign/Modified Florijn Terstal