Traditioneel Aikido

testplaatje

Echt aikido
Het aanbod van vecht- en verdedigingssporten is tegenwoordig groot. Ook binnen aikido zelf kan men tussen vele verschillende stijlen kiezen. Aikidoschool Tenchi Ryu is echter niet op zoek gegaan naar moderne varianten. Wij bieden aikido aan zoals dit traditioneel in de dojo’s werd doorgegeven. Traditioneel aikido heeft geen onnodige toevoegingen nodig; alles wat het je kan bieden, zit al in zijn pure vorm.

Waarom traditioneel aikido?
Het verschil zit hem in de benadering van deze Japanse verdedigingskunst. Er zijn veel sportscholen die aikido aan westerse regels onderwerpen door het invoeren van testen en examens. Het nadeel hiervan is dat elke aikidoka aan dezelfde criteria moet voldoen om de examens te halen. Op deze manier wordt aikido iedereen op exact dezelfde wijze opgedrongen.

Wij onderkennen juist het unieke in iedere leerling. Iedereen is anders en daarom is het belangrijk om te beseffen dat niet iedereen dezelfde doelen moet behalen. Traditioneel aikido draait om jouw eigen ontwikkeling binnen deze verdedigingsstijl.

Webdesign/Modified Florijn Terstal