Jeugd - Kinderen en aikido

testplaatje


Aikido is een goede manier om kinderen te leren zichzelf te verdedigen in gevaarlijke situaties. Zij leren om niet alleen fysiek geweld af te wenden, maar ook om algemene bedreigende situaties het hoofd te bieden. Op deze manier stimuleert aikido het ontwikkelende zelfvertrouwen van een kind. Ook leren zij een steeds beter inzicht in situaties te verkrijgen. Hierdoor zullen zij juist merken dat een moeilijke situatie niet altijd hoeft te eindigen in een fysieke confrontatie.
Kortom: aikido biedt kinderen een plezierige manier om aan hun weerbaarheid te werken en tegelijkertijd zichzelf te ontwikkelen.

Voordelen
Regelmatige training heeft de volgende effecten:
- Een groter zelfvertrouwen
- Verbeterde concentratie
- Beter inschattingsvermogen
- Goede ontwikkeling van de motoriek
- Preventie van geweld in al zijn vormen

Jeugdaikido

testplaatje

Kinderen van 4 tot en met 11 jaar kunnen op donderdag terecht voor speciale jeugd-aikidolessen.  

4 t/m 11 jaar
Kinderen van deze leeftijd leren gemakkelijk en snel de basisprincipes van aikido. Zonder druk van examens krijgen ze alle ruimte om een eigen persoonlijkheid zowel binnen als buiten aikido te ontwikkelen. Ze leren echte aikidotechnieken en worden onderwezen in wapentraining. Zowel jongens als meisjes leren op een verantwoorde manier omgaan met hun kracht, maar ook samenwerken en elkaar helpen.


Jongerenaikido

testplaatje

Jongeren van 11 tot en met 16 jaar krijgen elke donderdag les in hun eigen leeftijdsgroep. Binnen deze groep trainen beginners en gevorderden met elkaar, waardoor de jongeren veel van elkaar kunnen leren. Dit zorgt er tevens voor dat leerlingen niet intensief technieken hoeven te bestuderen; ze leren juist op een natuurlijke wijze aikido.

Extra mogelijkheden
Leerlingen uit de jongerengroep krijgen de kans om, wanneer ze dit willen, mee te helpen in de les of om zelf les te geven. Dit is een leuke en leerzame manier voor leerlingen om anderen te helpen in hun ontwikkeling. Ook worden zij daardoor gestimuleerd om na te denken over hun eigen prestaties. Dit stelt de leerling in staat om zichzelf te blijven verbeteren.

Wordt vervolgd
Wanneer de leerling er klaar voor is en de juiste leeftijd bereikt heeft, maakt hij of zij de overstap naar het volwassen aikido. Klik hier om te lezen hoe deze lessen eruit zien.

Lokatie jeugd:
Gymzaal Wachterliedpaviljoen
Wachterliedplantsoen 1 - 3
1055 SB Amsterdam

Lestijden:
Donderdag
16.30u - 17.30u 4 t/m 11 jaar
17.30u - 18.30u 11 t/m 15 jaar

Kwartier voor aanvang van de les aanwezig zijn.

 
     
Webdesign/Modified Florijn Terstal